Објавено на 20.12.2020

Verizon Communications Inc е американска мултинационална телекомуникациска компанија. Verizon е првенствено бежичен бизнис.

Компанијата нуди услуги на околу 89 милиони постпејд и 4 милиони припејд мобилни корисници и поврзува уште 24 милиони уреди со податоци, како таблети, преку нејзината национална мрежа што ја прави најголемиот американски бежичен оператор.

Со зголемување на услугата 5G, Verizon најверојатно ќе го заржи водството во промовирање на 5G мобилните мрежи на национално ниво со користење на виртуализирани машини, напредни нивоа на оперативна автоматизација и прилагодливост.