Објавено на 20.12.2020

Почувајќи од Dove до Ben & Jerry сладоледот, холандската компанија Unilever NV произведува повеќе од 400 различни брeндови кои секојдневно ги користат повеќе од 2,5 милјарди луѓе во светот. Unilever е еден од најголемите добавувачи на маркетите глобално со приходи повисоки од 50 милиони евра.

Компанијата произведува и продава широк спектар на храна, производи за лична хигиена и за во домакинството со водечки брендови како Dove, Lipton, Magnum, Omo, Rama и Dollar Shave Club. Таа е број еден произведувач на замрзната храна во Европа како и најголемиот продавач на пакуван чај во светот преку нивните Lipton и Brooke Bond брендови.