Објавено на 20.12.2020

Thyssenkrupp е разновидна индустриска германска компанија. Таа работи со деловни активности поврзани со челик, капитални добра и услуги. Операциите на компанијата вклучуваат производство на автомобиски компоненти, компоненти за иградба на постројки, производство на лифтови, производство на рамни јаглеродни челици и услуги поврзани со некои материјали.

Иако компанијата е најголемиот производител на челик во Германија, сепак повеќе од две третини од нејзините деловни активности се надвор од Германија.