Објавено на 20.12.2020

Основана во 1853 година, Travelers Companies е американска холдинг компанија која се занимава со обезбедување на широк спектар на производи и услуги за осигурување на имот и живот. Компанијата има репутација како еден од најдобрите осигурители на недвижнини со околу 30.000 вработени и 13.500 независни агенти и брокери во САД, Канада, Велика Британија и Ирска.

Со минимизирање на ризикот, спречување на загуба и помагање на нивните клиенти да се подготват за непознатото, сеопфатните производи и услуги на Travelers им овозможуваат на бизнисите и поединците да се чувствуваат самоуверени и сигурни за во иднина.