Објавено на 20.12.2020

Coca-Cola е компанија за безалкохолни пијалоци и еден од најпрепознатливите светски брендови. Во своето портфолио компанијата има над 500 брендови на пијалоци, вклучувајќи и четири од топ петте во светот: Coca-Cola, Diet Coke, Fanta и Sprite.

Coca-Cola исто така продава и води, подобрени води, спортски пијалоци, џусеви, млечни пијалоци, чаеви, кафиња и енергетски пијалоци. Други врвни брендови во однос на негазирани пијалоци се Minute Maid, Powerade, Dasani, Honest Tea и витаминска вода. Coca-Cola го има најголемиот систем за дистрибуција на пијалоци во светот и своите пијалоци ги продава во повеќе од 200 држави.