Објавено на 16.03.2022

Thales е Француска технолошка компанија која обезбедува услуги во три поединечни сегменти: воздухопловна, транспорт, и одбрана и безбедност.

Воздухопловниот сектор обезбедува електронска опрема со цел да ја зголеми безбедноста и доверливоста на летовите, симулатори за цивилни и воени авиони, опрема за навигација и контрола и системи и услуги за вселенскиот сектор. Секторот за транспорт нуди железничка сигнализација, телекомуникации, систем за надзор и солуции за билети. Одбраната и безбедноста нудат радио комуникациски производи, мрежни и инфраструктурни системи, системи за заштита, критични информациски системи и сајбер безбедност.