Објавено на 20.12.2020

Светската број еден компанија за продажба на кафе, Starbucks, е американска компанија со над 32.600 сопствени и лиценцирани продажни места во повеќе од 80 држави. Компанијата нуди кафиња и храна, како и печени семиња, додатоци за кафе и чаеви.

Таа исто така дистрибуира пакувано кафе и послужено кафе, чак, сок и колачи преку сопствени продавници и ланци на продавници за прехранбени производи под брендовите Starbucks и Teavana преку Global Coffee Alliance партнерството со Nestle. Starbucks исто така продава пијалоци, сладоледи и ликери преку партнерствата со Pepsi, Anheuser-Busch, Tingyi и Arla.