Објавено на 09.03.2021

Best Buy Co. Inc. е американски мултинационален продавач на мало на електроника за широка потрошувачка со седиште во Ричфилд, Минесота. Компанијата работи преку два сегмента: домашен и меѓународен. Домашниот сегмент се состои од операции во сите држави, области и територии на САД, под различни имиња на брендови, вклучувајќи ги Best Buy, bestbuy.com, Best Buy Mobile, Best Buy Direct, Best Buy Express, Geek Squad, Magnolia Home Theater, и Pacific Kitchen.

Интернационалниот сегмент се состои од сите операции во Канада и Мексико под имињата на брендовите, Best Buy, bestbuy.com.ca, bestbuy.com.mx, Best Buy Express, Best Buy Mobile и Geek Squad.