Објавено на 09.03.2021

S&P Global Inc е Американска јавно тргувана корпорација со седиште во Менхетен, Њујорк. Нејзините примарни области на работење опфаќаат финансиски информации и анализа. S&P Global Inc е водечки провајдер на транспарентни и независни рејтинзи, репери, анализи и податоци за пазарите на капитал ширум светот.