Објавено на 20.12.2020

Француската компанија Safran произведува high-tech производи за пазарите на одбрана, вселена и авијација.

Компанијата ја дели својата работа на три сегменти: Аеронаутика, Авиони и Одбрана. Таа оперира преку ISEI, Aerospace Power Distribution Management Solutions и Integrated Cockpit Solutions. Нејзина основна цел е да придонесе кон побезбеден, поодржлив свет, каде воздушниот транспорт е еколошки, поудобен и подостапен. Safran е глобално присутна, има 81.000 вработени, и на своите основни пазари одржува светски или европски лидерски позиции.