Објавено на 09.03.2021

Rubis SCA е меѓународна компанија со седиште во Франција специјализирана за складирање, дистрибуција и продажба на нафта, течен нафтен гас, храна и хемиски производи. Рубис е лидер на пазарот во Франција, Швајцарија, Бермуди, Јамајка, Мадагаскар, Мароко, Француска Гвајана, Сенегал Каналски острови и Кенија.