Објавено на 09.03.2021

Ross Stores, Inc, е Американски ланец на продавници со попусти со седиште во Калифорнија. Компанијата работи со своите продавници под имињата на Ross Dress for Less (Ross) и dd’s Discounts. Ross Stores првенствено нуди облека, брендирана и дизајнерска облека, обувки, додатоци поврзани со домот. Цените што се нудат во Ross Stores обично се со 20% до 60% попуст од редовните цени. Продавниците на компанијата се наоѓаат претежно во трговски центри во заедницата во многу населени урбани и приградски области.