Објавено на 09.03.2021

Regeneron Pharmaceuticals, Inc е Американска биотехнолошка компанија со седиште во округот Вестчестер, Њујорк. Компанијата е насочена кон откривање, развој и комерцијализација на третмани за сериозни медицински состојби. Портфолиото на компанијата може да се пофали со седум лекови на пазарот – Eylea, Dupixent , Praluent, Kevzara, Libtayo, Arcalyst и Zaltrap.
Лековите на Regeneron Pharmaceuticalsс се дизајнирани да им помагаат на пациентите со очни болести, алергиски и воспалителни болести, карцином, кардиоваскуларни болести, заразни болести, ретки болести и болки.