Објавено на 20.12.2020

Reckitt Benckiser Group PLC е британска компанија која се занимава со производство и дистрибуција на производи за домаќинство и лична хигиена, фармацевтски производи и прехранбени производи.

Компанијата нуди антисептички течности, производи за депилација, лекови за болки во грлото и настика, производи за третман на акни, аналгетици, производи за нега на нозе и обувки, за нега на протези и кожа и многу други.

Во брендови на компанијата меѓу другите спаѓаат Air Wick, Clearasil, Calgon, durex, Finish, Lysol, Vanish, Strepsils, Nurofen, Veet и други.