Објавено на 20.12.2020

Raytheon Technologies обезбедува високо-технолошки производи и услуги за воздухопловната индустрија и индустријата за одбрана.

Компанијата работи преку четири сегменти: Pratt & Whitney, производител на мотори; Collins Aerospace, кој е диверзифициран снабдувач на воздухопловната индустрија; Raytheon Intelligence & Space и Raytheon Missiles & Defense. Со 195.000 вработени, компанијата ги пробива границите на електронските системи во авионите, cybersecurity, насочената енергија, хиперсониката, квантната физика и многу повеќе. Американската компанија Raytheon Technologies е формирана во 2020 година со спојување на Raytheon Company и United Technologies.