Објавено на 16.03.2022

Pool Corporation дистрибуира пливачки базени, опрема и производи за одржување на базените како хемикалии, додатоци за базените, обнова и замена за опрема, филтри, чистачи, пумпи, греачи и светла. Целиот бизнис е поделен на 4 сегменти: 1. Одржување на базените; 2. Конструирање и реновирање на базените; 3. Наводнување; 4. Надворешно уредување како надворешни кујнски елементи.

Покрај базените, Pool Corporation уредува тревници, голф терени за приватни но и за комерцијални клиенти како хотели, универзитети и рекреативни објекти.

Тие имаат околу 400 продажни центри на територијата на Северна Америка, Европа и Австралија