Објавено на 20.12.2020

Pioneer Natural Resources Company истражува и произведува нафра, гас и течности од природен гас (NGL) во Permian Basin, западен Тексас. Компанијата применува напредни техники на дупчење и активности за зголемување на производството.

Со цел генерирање на оптимални произведени количини, Pioneer Natural вработува високо квалификуван персонал. Исто така компанијата е посветена на минимизирање на оперативните трошоци. Нејзини големи клиенти се Sunoco Logistics Partners, Occidental Energy Marketing и Plains Marketing.