Објавено на 20.12.2020

Philip Morris International е водечка интернационална tobacco компанија, која произведува и продава цигари и други никотински производи во повеќе од 180 држави.

Компанијата се повеќе се проширува кон катергоријата на производи со намален ризик, што е видливо од лансирањето на IQOS. IQOS е еден од водечките производи во индустријата за производи со намален ризик. Philip Morris продава над 130 брендови и учестува во профитабилната категорија на премиум цигари со брендовите Marlboro, Parliament и Virginia Slims. Marlboro е бренд број еден во светот уште од 1972 година. Други водечки интернационални брендови се L&M, Lark, Merit, Muratii, Bond Strees, Next и Red&White.