Објавено на 20.12.2020

National Grid PLC го поседува и управува со системот за пренос на гас и електрична енергија во Англија и Велс, а управува и со инфракструрата на Шкотска, кои заедно покриваат над 7.210 километри надземни линии. Исто така таа управува и инфраструктурата за пренос на гас во Велика Британија.

Клиенти на National Grid во Велика Британија се во главно компании за производство на електрична енергија како и компании за пренос на гас. Во САД, подружницата National Grid USA, управува со производство на електрична енергија и мрежата за дистрибуција на гас во регионот Нова Англија. Таа исто така во САД и Велика Британија има бизнис со течен природен гас.