Објавено на 09.03.2021

Mitsui & Co Ltd е глобална групација која опфаќа повеќе од 860 подружници и придружни компании. Компанијата работи во седум деловни сегменти. The Mitsui Group вклучува компании кои работат со хемикалии, прехранбени производи, железо и челик, машини, обоени метали, текстил, енергија и недвижнини. Седиштето на Компанијата се наоѓа во Токио, Јапонија.