Објавено на 20.12.2020

Основана во 1940 година, американската компанија McDonald’s е водечки ланец за брза храна што моментално работи со околу 39.100 ресторани во 119 земји.

Компанијата во главно работи со ресторани за брза услуга под брендот McDonalds’s и секојдневно услужува над 69 милиони купувачи, со повеќе од 210.000 вработени.

McDonald’s е исто така позната во McDrive и McCafe.