Објавено на 20.12.2020

Henkel е германска компанија за хемиски производи и производи за широка потрошувачка. Таа е една од најголемите германски компании со над 140 години работна традиција и повеќе од 50.000 вработени.

Компанијата има широк спектар на производи и e организирана во три сегменти. Првиот сегмент опфаќа нега на алишта и домот, во кои спаѓаат брендовите на детергенти за перење Persil и Purex, потоа убавина и нега со водечките брендови Schwarzkopf и Dial и технологии за лепење првенствено со брендот Loctite. Henkel е број еден светски производител на лепила.