Објавено на 09.03.2021

Enterprise Products Partners L.P. е американска гасоводна компанија со седиште во Хјустон, Тексас. Enterprise Products Partners LP е холдинг-компанија, која се занимава со производство и трговија на природен гас и петрохемиски производи. Работи преку следниве сегменти: NGL цевководи и услуги, цевководи и услуги за сурова нафта, цевководи и услуги за природен гас и услуги за петрохемиски и рафинирани производи.