Објавено на 20.12.2020

Историјата на автомобилот започна во 1886 година со првиот моторизиран вагон од Daimler и трициклот на Carl Benz. 130 години, пионирот за автомобили на Штутгарт е симбол за германскиот квалитет. Daimler е глобален лидер во производство на премиум патнички коли и најголемиот производител на комерцијални возила.

Во портфолиото на брендови на компанијата спаѓаат Mercedes-Benz, Freightiliner, Western Star, Fuso, Setra и Orion. Преку Daimler Financial Services компанијата исто така нуди и широка понуда на финансиски услуги како што се финансирање на возила, лизинг и осигурување.

Daimler исто така поседува по 3% од Renault и Nissan, 15% од рускиот производител на камиони Kamaz, и 10% од Beijing Automotive Group.