Објавено на 20.12.2020

Credit Suisse Group AG работи со глобален бизнис за управување со богатството и е една од двете доминантни швајцарски комерцијални банки.

Географски нивниот бизнис е наконет кон Европа и азиско-пацифистичкиот регион. Компанијата е основана во 1856 година за да го финансира развојот на железничкиот систем во Швајцарија. Таа издаваше замени кои помогнаа да се создаде електричната мрежа во Швајцарија и европскиот железнички систем.