Објавено на 09.03.2021

Компанијата Clorox Co, со седиште во Оукланд, Калифорнија, е американски глобален производител и продавач на производи за широка потрошувачка со приближно 8.700 вработени ширум светот. Главните производи на Компанијата вклучуваат производи за чистење и дезинфекција на домаќинствата, легла за мачки, преливи и сосови,производи за природна лична нега како и вреќи за ѓубре.

Компанијата Clorox мнозинство од своите производи ги продава во Северна Америка и земјите од Латинска Америка.