Објавено на 20.12.2020

Cisco Systems е американска мултинационална технолошка компанија која произведува и продава хардвер, софтвер, телекомуникациска опрема и други услуги и производи од високата технологија со седиште во Калифорнија.

Преку бројните стекнати подружници, меѓу кои OpenDNS, Webex, Jabber и Jasper, Cisco специјализира на посебни технолошки пазари како што се Internet of Things (IoT), безбедност и управување со енергијата. Во 2020, магазинот Fortune ја рангираше Cisco како четврта најдобра фирма за работење во светот, според задоволството на работниците.