Објавено на 20.12.2020

Chevron е една од најголемите компании во индустријата за нафта и гас и е исто така лидер во производството на геотермална енергија.

Групацијата е активна во скоро 200 држави во Северна и Јужна Америка, Европа, Африка, Азија и Австралија.. Таа е втора по големина нафтена компанија во САД и производува околу 3,1 милиони барели нафта дневно.

Нивните рафинерии во САД и Азија имаат вкупен капацитет на рафинирање од 1,7 милиони барели на нафта дневно. Компанијата ги продава своите рафинирани производи под брендовите Chevron, Texaco и Caltex преку приближно 7.900 бензиску пумпи во САД и 5.100 во другите држави.