Објавено на 09.03.2021

Carlyle Group Inc е американска мултинационална корпорација за алтернативно управување со средства и финансиски услуги. Работата на компанијата се фокусира на недвижнини, приватни фондови и приватни кредити. Клиентите на Компанијата се од целиот свет но сепак најголемиот дел од приходите се генерираат од САД. Групацијата Carlyle е со седиште во Вашингтон, Соединетите Американски Држави.