Објавено на 19.12.2020

British American Tobacco е мултинационална компанијa за производство на цигари, тобако и други никотински продукти, основана во 1902 година.

Со главно седиште во Лондон, Англија, компанијата оперира во повеќе од 180 земји преку брендовите Lucky Strike, Dunhill, Kent, Pall Mall и Rothmans. Компанијата исто така продава и електронски цигари со пареа, вклучувајќи го и својот бренд Vype, како и тобако производи кои не испуштаат чад. BAT има несомнено најбалансирано портфолио на цигари од сите мултинационални производители.