Објавено на 16.03.2022

Boston Beer Company е лидер помеѓу Американските компании за пијалоци со силни позиции во производството на пиво, оцет и минерална вода. Компанијата нуди различни комбинации на вкусови и големини на пакувања, најчесно фокусирани на нивните четири приоритетни бреднови: Samuel Adams, Angry Orchard, Twisted Tea, and Truly Hard Seltzer.

Boston Beer Company ги продава своите производи на мрежа од приближно 400 трговци на големо на територијата на САД, а дополнително прави извоз во Канада, Европа, Израел, Австралија, Нов Зеланд, Централна и Јужна Америка. Сепак, поголемиот дел од приходите се генерираат на територијата на САД