Објавено на 20.12.2020

BMW Group е глобалeн производител на автомобили и мотори со седиште во Минхен.

Компанијата е една од најголемите во Германија и Австрија и нуди широк спектар на производи: од компактна класа со серија BMW 1, преку Z4 спортските автомоби, па до теренецот X5 SUV. BMW е идеално позиционирана во сегментот на високи цени, удобно опремени и добро моторизирани туристички автомобили. Понудата на возила ја придружува и брендот Mini, како и олицетворението на луксузот на четири тркала – марката Rolls Royce. Исто така компанијата произведува и електрични автомобили со цел зацврстување нејзината добра иднина.