Објавено на 09.03.2021

Blackstone Group Inc е Американска компанија за управување со алтернативни инвестиции со седиште во Њујорк. Во 2019 година, Блекстоун се трансформираше од јавно тргувано партнерство во корпорација. Заклучно со 31 декември 2020 година, вкупните средства под управување (AUM) изнесуваа 618,56 милијарди долари. Компанијата се фокусира на недвижнини, хеџ фондови, приватни фондови, заеми, и останато. Блекстоун групацијата опслужува клиенти ширум светот.