Објавено на 19.12.2020

Beiersdorf е германска компанија која повеќе од 140 години е дел од животот на луѓето.

Преку нејзините главни брендови NIVEA, Eucerin/Aquaphor, Hansaplast, la prairie и Coppertone, компанијата е светски лидер за нега на кожата. Исто така Beiersdorf има силни локални позиции со брендови како Labello, 8×4, Florena, Hidrofugal, Skin Stories и FLORENA.

Покрај сегментот со производи за нега, компанијата оперира и преку Tesa сегментот кој нуди решенија за самолепливи системи и производи, пред се за индустриски клиенти, под брендот Tesa.