Објавено на 09.03.2021

Accenture PLC е американско-ирска мултинационална компанија. Accenture обезбедува консултантски услуги и решенија за управување и технологија. Компанијата испорачува низа специјализирани можности и решенија на клиентите во сите индустрии на светско ниво. Accenture вработува околу 500 000 луѓе низ 200 градови во 51 земја. Инвестициите на компанијата во дигитални, cloud и безбедносни решенија помогнаа Accenture да се развивие како доверлив и одржлив давател на консултантски услуги.

Во моментов е најголема консултантска фирма во светот според приходите. Седиштето на Компанијата се наоѓа во Даблин, Ирска.